Duurzaamheid : o.b.® beschermt meer dan je denkt

Duurzaamheid - een continue zorg voor het milieu en onze klanten - is belangrijk voor ons. o.b.® produceert elk jaar miljarden tampons. Hoe zorgen we ervoor dat elke tampon de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk veroorzaakt?


Wat betekent het om duurzaam te zijn?

o.b.® is onderdeel van het leven van zo veel vrouwen. In de hele wereld gebruiken vrouwen ongeveer 3 milliard o.b.® tampons per jaar! Dit betekent dat we een belangrijke verantwoordelijkheid hebben naar onze klanten en onze gemeenschap. We zetten ons in voor sociale initiatieven en de zorg voor het milieu.

We streven ernaar om al onze fabrieken groen te maken. Dit betekent dat we milieudoelen hebben gesteld, en continu bijstellen, waaraan onze productie moet voldoen. Duurzaamheid is echter meer dan alleen de ecologische voetafdruk. Het betekent ook verantwoordelijkheid tonen en voorlichting geven om meisjes en vrouwen te helpen hun lichamen te begrijpen en hen te leren hoe ze er het beste voor kunnen zorgen.

Inzet voor onderwijs

“Caring for the world, one person at a time©” - het credo dat alle mensen die voor Johnson & Johnson werken, verbindt. Hier werkt iedereen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen, in het bijzonder op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

o.b.® werkt samen met scholen en biedt gratis materialen en proefproducten aan om leerlingen te helpen hun eigen lichaam te leren kennen. En het is een geweldige kans voor ons om te leren wat belangrijk is voor jonge vrouwen, om ervoor te zorgen dat onze producten optimaal passen bij hun levensstijl.

We delen onze kennis ook met zorgverleners, zoals gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen.

Zorgen voor het milieu

De kern van het o.b. ® bedrijf zijn tampons zonder inbrenghulzen, omdat we vinden dat elke vrouw haar eigen lichaam het beste kent en daarom zelf het beste weet hoe zij tampons moet plaatsen en inbrengen. Het gebruik van tampons zonder inbrenghuls bespaart elk jaar ook tonnen onnodig afval!

In onze fabrieken, de fabriek in Wuppertal, de grootste tamponfabriek ter wereld, en onze Franse dochterfabriek in Sezanne, gebruiken we sinds 2010 groene energie. Dit betekent dat al onze tampons die in Europa worden geproduceerd, worden gemaakt met hernieuwbare energiebronnen.

100 procent van deze energie komt van waterkrachtcentrales.

De o.b.® verpakking wordt ook ontworpen met het milieu in gedachten: driekwart van het karton wordt gemaakt van gerecycleerd papier en de rest van hernieuwbare bronnen. Alle gebruikte inkt is op plantaardige basis.

Meer informatie over de inzet van Johnson & Johnson GmbH’s voor de samenleving en het milieu.