Hoe gebruik ik een o.b.®

  1. Was je handen en verwijder de papieren wikkel om de tampon met inbrenghuls uit de verpakking te halen.
  2. Trek de binnenste huls zó ver uit de buitenste huls, tot je “klik” hoort. De inbrenghuls heeft dan zijn normale lengte bereikt.
  3. Houd de inbrenghuls tussen je duim en middelvinger vast aan het onderste deel van de buitenste huls, en plaats het ronde uiteinde van de inbrenghuls in je vagina.
  4. Houd met je andere hand je schaamlippen een beetje uit elkaar om je vagina toegankelijker te maken. De ingang van de vagina bevindt zich tussen de plasbuis en de anus.
  5. Duw nu het bovenste deel van de inbrenghuls schuin naar boven en naar achteren in de vagina tot je duim en middelvinger je schaamlippen raken.
  6. Duw vervolgens met je wijsvinger het onderste gedeelte van de inbrenghuls naar binnen. De tampon glijdt vanzelf op de juiste plaats. Als hij deze positie bereikt heeft, zul je hem niet meer voelen.
  7. Trek de inbrenghuls nu weer uit de vagina. Het tamponkoordje is nog steeds gemakkelijk te bereiken. Zorg ervoor dat beide delen van de inbrenghuls zijn verwijderd en gooi ze weg via het huisvuil (niet in het toilet) en was je handen.
Het is niet noodzakelijk om een tampon met inbrenghuls te gebruiken als je de tampon ook goed met je vinger kunt inbrengen. Zo heb je niet alleen meer controle bij de plaatsing van de tampon, maar voorkom je ook extra afval.