Maandverband, menstruatiecup of tampons? I o.b.

Het aanbod van hygiëneproducten voor vrouwen tijdens de menstruatie is groot. Stel je op de hoogte van de meest gangbare dameshygiëneartikelen en vind het product dat het best past bij je persoonlijke behoeften tijdens je menstruatie.
 

Tampons - Bescherming van binnen


Een tampon wordt binnenin het lichaam gedragen. Behalve het tamponkoordje is er niets van te zien. Voor een discrete bescherming! Het menstruatiebloed wordt direct binnenin het lichaam geabsorbeerd, waardoor het intieme gebied droog en schoon blijft en er geen onaangename geuren ontstaan. Tampons zijn verkrijgbaar met verschillend absorberend vermogen en bieden dus betrouwbare bescherming voor elke behoefte. De sterk absorberende Mini is bijv. het best geschikt voor beginners en op lichte tot middelzware dagen. Het gebruik van tampons maakt het mogelijk alles te doen wat je wilt - je kunt zoals gebruikelijk van je dagelijkse routine genieten en met een tampon in zelfs sporten en zwemmen. De tampon moet wel regelmatig voor en na het zwemmen vervangen worden. Ook 's nachts biedt een tampon betrouwbare bescherming. Verwissel de tampon voor het slapen gaan en zodra je 's morgens opstaat. Als de tampon op de juiste manier is ingebracht, voel je er niets van en kan hij ook niet wegglijden.

Nu meer informatie over o.b. Tampons 

 

Maandverband - Bescherming van buitenaf


Maandverband wordt buiten het lichaam gedragen en met een plakstrip in de slip bevestigd. Maandverband is verkrijgbaar met verschillend absorberend vermogen en in diverse maten en vormen en biedt daarom een geschikte oplossing voor verschillende menstruatiesterktes. Maandverband absorbeert het menstruatiebloed buiten het lichaam. Als gevolg hiervan kan bij onregelmatig vervangen van het maandverband het menstruatiebloed in combinatie met zuurstof en zweet in het intieme gebied een onaangename geur veroorzaken. Bovendien komen de schaamharen en -lippen in contact met het bloed, zodat ze na een tijdje wat kleverig aan kunnen voelen. Het maandverband moet dus, afhankelijk van de intensiteit van de menstruatie, regelmatig worden vervangen.
 

Menstruatiecup


De menstruatiecup is een herbruikbare, bekervormige houder, vervaardigd van bijv. medische silicone. De cup wordt tijdens de menstruatie in de vagina ingebracht en blijft daar een aantal uur zitten om het menstruatiebloed op te vangen. Afhankelijk van de intensiteit van de menstruatie is de menstruatiecup in verschillende maten beschikbaar. Afhankelijk van de intensiteit van de menstruatie moet de menstruatiecup dagelijks 2-4 keer (in het toilet) worden leeggemaakt. Het is belangrijk dat de menstruatiecup vóór het eerste gebruik en na elk volgend gebruik grondig wordt gereinigd om infecties te vermijden. De menstruatiecup kan over meerdere jaren meermaals worden gebruikt. Omdat de menstruatiecup, in tegenstelling tot tampons of maandverband, het bloed niet direct absorbeert, komt de gebruikster vaker in contact met haar eigen bloed bij het vervangen of leegmaken van de menstruatiecup. Bovendien bestaat de kans dat het uitwassen van de menstruatiecup onderweg een beetje lastig is en kan het voor veel vrouwen onaangenaam zijn dat op openbare toiletten te doen. Als gevolg daarvan kan het gebruik van de cup minder discreet zijn.