Nuttige links

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Menstruatie ondergoed

Jonge vrouw in het menstruatie ondergoed van o.b.
Jonge vrouw in het menstruatie ondergoed van o.b.

Herbruikbaar menstruatie ondergoed van o.b.®

  • Lekvrije bescherming tot 12 uur
  • Absorbeert tot 2x meer bloed dan de concurrentie*
  • Hygiënisch wasbaar op 60 graden
  • Zonder biociden
  • Net zo comfortabel als normaal ondergoed

Ontdek nu

Weg met het constant veranderen van maandverband. Met het menstruatie ondergoed van o.b. kun je je ook tijdens je menstruatie veilig en vrij voelen. Het herbruikbaar menstruatie ondergoed van o.b.® biedt tot 12 uur lang lekvrije bescherming.

Dankzij innovatieve technologie wordt het menstruatiebloed in enkele seconden geabsorbeerd, voor een langdurig droog gevoel.

 

Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is ondergoed met een geïntegreerde absorberende laag die je kan gebruiken tijdens je menstruatie.

Deze absorberende laag bestaat uit meerdere lagen en zorgt tijdens de menstruatie voor een betrouwbare bescherming tegen lekken en onaangename geuren. Hierdoor kan het o.b. menstruatie ondergoed gebruikt worden als alternatief voor, of in aanvulling op, traditionele menstruatieproducten zoals tampons of maandverband. Ontdek in onze gids hoe menstruatie ondergoed werkt.

Menstruatieondergoed is visueel en in gebruik nauwelijks te onderscheiden van traditioneel ondergoed. Het o.b.® menstruatie ondergoed biedt je zelfs tijdens zware menstruaties tot 12 uur lang, lekvrije bescherming - ideaal voor overdag of zelfs 's nachts tijdens het slapen.

o.b. menstruatie ondergoed– Tot 12 uur lekvrije bescherming en een langdurig droog gevoel

Voordelen van menstruatie ondergoed

In vergelijking met maandverband of andere traditionele menstruatieproducten, biedt het menstruatie ondergoed vele voordelen die je leven tijdens je menstruatie aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

Menstruatie ondergoed is een wasbaar herbruikbaar product en wordt niet na eenmalig gebruik weggegooid. Het o.b.® menstruatie ondergoed is bijvoorbeeld ontworpen voor gebruik tot 4 jaar - gebaseerd op 60 wasbeurten. Hierdoor verminder je, met het gebruik van ons herbruikbaar menstruatie ondergoed; je plasticafval door vrouwelijke hygiëneproducten gemiddeld met 85%**.

Menstruatie ondergoed is comfortabel en eenvoudig: je trekt het aan zoals je normale ondergoed en je bent klaar voor de dag.

Een uitgebreid overzicht van de voor- en nadelen van menstruatie ondergoed vind je op onze bijbehorende adviespagina.

Hoe was je menstruatie ondergoed?

Je kunt het menstruatie ondergoed gemakkelijk met je normale wasgoed wassen. Zorg ervoor dat je het menstruatie ondergoed na het dragen eerst even onder koud water uitspoelt. Bij het wassen vermijd je best bleekmiddel en wasverzachter om de levensduur van het product te behouden.

Voor optimale hygiëne is het o.b.® menstruatie ondergoed wasbaar op 60 graden. Dit doodt bacteriën en voorkomt geurtjes. Vervolgens kun je ze aan de lucht laten drogen. Menstruatie ondergoed mag niet in de droger gedroogd worden.

In onze gids vind je gedetailleerde instructies voor het wassen van menstruatie ondergoed.

o.b. menstruatie ondergoed – Zonder biociden. Hygiënisch wasbaar op 60 graden.

o.b.® Menstruatie ondergoed zonder biociden

Het menstruatie ondergoed van o.b.® is ontwikkeld zonder het gebruik van biociden. Veel fabrikanten gebruiken bij de ontwikkeling van hun menstruatie ondergoed biociden, zoals zilverchloride. Dit zijn chemische stoffen met een antibacteriële werking, bedoeld om de ontwikkeling van ongewenste geuren of de vermenigvuldiging van bacteriën te voorkomen.

Echter, de gezondheidseffecten van direct contact van biociden met de huid zijn controversieel. Daarnaast spoelen de stoffen na verloop van tijd uit de textiel, waardoor enerzijds het water vervuild raakt en anderzijds de antibacteriële werking afneemt.

Om dit te voorkomen, kiest o.b.® voor hoogwaardig menstruatie ondergoed dat op 60 graden wasbaar is. Hierdoor worden bacteriën ook gedood en blijft het ondergoed op lange termijn hygiënisch bruikbaar.

Ontdek in onze gids meer over biociden in menstruatie ondergoed.

Ervaringen: Dit zeggen gebruiksters

O.b.® heeft een studie uitgevoerd met 244 deelneemsters, waarvan een groot deel geen ervaring had met menstruatie ondergoed. Hoe tevreden de deelneemsters waren met het comfort en de lekbescherming van het o.b.® menstruatie ondergoed en waarom 82% van hen het menstruatie ondergoed aan hun vriendin zou aanbevelen***, vind je in ons artikel ervaringen met o.b.® menstruatie ondergoed.

o.b. menstruatie ondergoed – 82% van de gebruikers zou het menstruatie ondergoed aan hun vriendin aanbevelen.

*vs. andere merken voor hevige menstruatie in het Mass channel in Nederland vanaf november 2023, getest volgens norm FEMTECHMAS-6513-1:2022
** In 4 jaar bij eenmalig gebruik van het ondergoed per menstruatieperiode en in vergelijking met het gebruik van maandverband met normale absorptie zonder vleugels.
*** Home Use Test, o.b.® menstruatie ondergoed, Duitsland, N = 244, vrouwen tussen 20-49 jaar, oktober 2023 | De deelneemsters (66% maandverbandgebruiksters, 34% tampongebruiksters) testten het o.b.® menstruatie ondergoed over 2 toepassingen, waarvoor telkens één slip werd verstrekt. De percentagecijfers verwijzen naar de beoordeling van de vrouwen in een daaropvolgende enquête.

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Onze Producten Toon alles

 

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.