Nuttige Links

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Ons Engagement voor Gezonde Vrouwen

Wij zijn van mening dat de gezondheid van een vrouw onlosmakelijk verbonden is met de gezondheid van haar omgeving. Een gezonde vrouw draagt bij tot haarzelf en tot haar geliefden en de gemeenschap. Wij engageren ons om elke vrouw te helpen via onze producten, dienstverlening en wetenschap om in elke fase van haar leven een gezond leven te leiden.
Maar dat mag niet gebeuren ten koste van het beschermen van onze planeet. We willen je meer vertellen over wat we al doen en wat onze ambities zijn voor de toekomst.

Onze Tampons

Wist je dat we al meer dan 70 jaar de weg wijzen in de innovatie van tampons om ervoor te zorgen dat onze producten niet alleen betrouwbare bescherming bieden, maar ook veilig zijn voor jouw lichaam en voor de planeet?

Een gezond lichaam is voor elk van ons belangrijk en daarom bevatten o.b.® tampons geen parfum, schadelijke chemicaliën of chloorbleekmiddel. In feite hebben al onze tampons een 100% plantaardige kern afkomstig van duurzame bronnen. Ze werden allemaal klinisch getest door gynaecologen voor jouw gezondheid en veiligheid.

Tampon Icon

De materialen die gebruikt worden voor het maken van onze tampons, kregen allemaal los van elkaar de certificatie conform de STANDARD 100 door OEKO-TEX® voor het voldoen aan de hoogste veiligheidseisen voor textielproducten met huidcontact. 

Nachhaltigkeit Icon

We engageren ons voor duurzaamheid en transparantie. Daarom gebruiken onze grootste productielocaties 100% hernieuwbare energie en bieden we volledige zichtbaarheid voor alle o.b.® bestanddelen en productieprocessen. Zo kunnen we blijven het milieu beschermen en stellen we onze klanten in staat om weloverwogen beslissingen te maken om een gezonder leven te kunnen leiden. 

Windrad Icon

Wij hebben de ambitie om tegen 2025 zoveel mogelijk biologische en duurzame bestanddelen te gebruiken met het oog op een gezonde planeet, terwijl we de betrouwbare bescherming blijven bieden waar o.b.® al jarenlang om bekend staat.

Duurzame Verpakking

Wist je dat we al aanzienlijke verbeteringen voor de verpakking hebben ingevoerd die een verschil maken in de strijd tegen verpakkingsafval?

Al onze verpakkingen zijn gemaakt uit 90% gerecycleerde materialen en vezels die FSC-gecertificeerd zijn, afkomstig uit hernieuwbare bossen in Europa.

Verpackung Icon

Al onze o.b.® kartonnen dozen zijn 100% recycleerbaar en we gebruiken ook inkt op plantaardige basis die vriendelijk voor het milieu en makkelijker te recycleren is. 

Baum Icon

We doen er alles aan om informatie te bieden voor het weggooien van onze producten, zodat weggooien in vuilnisemmers aangemoedigd wordt met het oog op het beschermen van het milieu.

Globus Icon

Onze tampons zijn makkelijk wegwerpbaar in de vuilnisbak om onze planeet netjes te houden en we verwijderen applicators uit ons gamma om minder plastic afval te produceren en zo onze rivieren en zeeën te beschermen. 

Tropfen Icon

Het is ons doel om tegen 2025 onze globale voetafdruk te verminderen door voortdurend te werken aan efficiënter gebruik van verpakkingsmateriaal, waaronder het verkleinen ervan, meer producten laten passen op palletten en het aantal vrachtwagens verminderen in ons distributienetwerk, om het milieu te beschermen.

Onze Impact op de Gemeenschap

Wist je dat we al meer dan 70 jaar samenwerken met scholen en zorgverleners om jonge meisjes voor te lichten over hun intieme gezondheid zodat ze een beter begrip hebben over hun lichaam en weloverwogen beslissingen kunnen maken over hun intieme en menstruele hygiëne?

Ons o.b.® Schoolprogramma in Nederland voorziet gratis lesmateriaal voor leerkrachten dat informatie bevat over intieme gezondheid en menstruele hygiëne, bestanddelen en feiten over de veiligheid van tampons, informatie over onze producten en gratis productmonsters.

We hebben een lange geschiedenis van samenwerkingen met zorgverleners zoals gynaecologen om ervoor te zorgen dat we doeltreffende, comfortabele en veilige producten maken voor jouw behoeften voor menstruele en intieme hygiëne.

Ons doel is om tegen 2025 ons schoolprogramma nog verder uit te breiden waardoor we nog meer jonge vrouwen kunnen voorlichten over hun menstruele en intieme gezondheid, terwijl we ook ecologische samenwerkingen ontwikkelen met het oog op een gezonde planeet.

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.