Nuttige Links

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Waarom o.b.® tampons een goede keuze zijn

Tampons worden gebruikt door miljarden vrouwen over de hele wereld. Hun veiligheid, doeltreffendheid en comfort werden zorgvuldig getest in klinische studies, laboratoriumexperimenten en tests door klanten gedurende meerdere decennia. Al meer dan 70 jaar ontwikkelt o.b.® innovatieve producten met als doel om meisjes en vrouwen de meest betrouwbare, comfortabele en veilige bescherming tijdens de menstruatie te bieden. Elk bestanddeel van onze tampons wordt geselecteerd aan de hand van strikte criteria zodat het voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze topprioriteit is ervoor zorgen dat onze tampons veilig, comfortabel en doeltreffend zijn.

Waaruit zijn o.b.® tampons gemaakt

Ontdek meer over de bestanddelen die gebruikt worden in onze o.b.® tampons door te klikken op de verschillende elementen:

 

Absorberende kern:

Omhulsel:

 
 

Tamponfolie:

Koord:

 

Wat onze tampons niet bevatten

 

De tamponvezels moeten zeer zuiver zijn omwille van de veiligheid en hygiëne. We bereiken dit door een proces waarin geen cloorbleekmiddel wordt gebruikt. Bleken is een extreem belangrijk onderdeel van het veiligheidsproces en gaat om meer dan alleen het krijgen van een 'witter' product.

Duurzaamheid: Zorgen voor het milieu en voor onze klanten

Voortdurend zorg dragen voor het milieu en voor onze klanten is heel belangrijk voor ons. Wij zijn van mening dat de gezondheid van een vrouw onlosmakelijk verbonden is met de gezondheid van het milieu. Ons doel is om tegen 2025 zoveel mogelijk biologische en duurzame bestanddelen te gebruiken met het oog op een gezonde planeet, terwijl we de betrouwbare bescherming blijven bieden waarvoor o.b.® al decennialang bekendstaat. Meer informatie over de duurzaamheid van onze o.b.® tampons vind je op de pagina duurzaamheid.

Ons engagement voor veiligheid

Als de fabrikant van o.b.® zet Johnson & Johnson GmbH zich in om de gezondheid en het welzijn van vrouwen te beschermen tijdens de menstruatie. Elk afzonderlijk bestanddeel waaruit onze tampons zijn gemaakt, werd geselecteerd op basis van de strikte criteria om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Het ontwerp en de instructies voor gebruik van onze tampons zijn gebaseerd op klinisch bewijs, decennia van ervaring en feedback van onze kkanten over voorkeuren, en voorstellen voor voorbeteringen. We onderwerpen onze producten aan regelmatige controles om ervoor te zorgen dat ze gunstig blijven voor de gynaecologische gezondheid.
Onze tampons worden geproduceerd in strikt gecontroleerde productiebedrijven in Duitsland en Frankijk, die grondige inspecties en tests ondergaan om hun veiligheid en kwaliteit te garanderen. Alle grondstoffen die gebruikt worden, moeten een toxicologische evaluatie ondergaan voordat we ze in onze producten gebruiken. Alle tampons die we verkopen in de EU zijn onderwerpen aan EU Richtlijn 2001/95/EC voor algemene productveiligheid, die bepaalt dat producten veilig moeten zijn. Bovendien voldoen de vezels in onze tampons aan de vereisten voor zuiverheid van de Europese Farmacopee, een aanvaarde farmaceutische norm.

Onafhankelijke recencies

Alle o.b.® tampons zijn gecertificeerd conform OEKO-TEX® STANDARD 100, een globaal uniform, onafhankelijk certificatiesysteem, en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen van klasse 1, zoals vereist voor textielproducten die in contact komen met de (baby)huid. De certificatie is gebaseerd op het testen van alle o.b.® materialen op een groot aantal schadelijke stoffen, gebruikmakend van de OEKO-TEX® criteria voor (baby)textiel, wat betekent dat het bewezen is dat het materiaal in onze tampons veilig is voor langdurig contact met het menselijk lichaam.

Het consumentenmagazine Öko-Test beoordeelde onze tampon o.b.® ProComfort® Normal* in april 2020 als 'heel goed' na zowel te testen op de chemische samenstelling en in vitro op de prestaties.

Instructies voor het correct weggooien

De juiste manier om je tampons weg te gooien is een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. Gebruikte tampons (ongeacht het materiaal waaruit ze zijn gemaakt) moeten altijd bij het huishoudelijk afval weggegooid worden. Omdat ze menstruatiebloed bevatten, mogen gebruikte tampons nooit bij het organisch afval terechtkomen. Door tampons door te spoelen in het toilet kun je een verstopping veroorzaken of kunnen de tampons in rivieren of de oceaan terechtkomen. Veel klanten gooien hun tampons correct weg door ze in toiletpapier te wikkelen en ze in de vuilnisemmer te gooien. Veel openbare toiletfaciliteiten zijn voorzien van extra vuilnisemmers en containers om hygiënische artikelen in weg te gooien.

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.