Nuttige Links

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Hoe breng ik een tampon correct in? | o.b.®

Voor alles is er een eerste keer! Je menstruatie maakt deel uit van je leven en het is normaal dat je daar vragen over hebt. Je zal zien: een tampon inbrengen is in feite heel makkelijk eenmaal je weet hoe je het moet doen.

Een tampon inbrengen: wees altijd ontspannen!

Je bent waarschijnlijk een beetje zenuwachtig wanneer je voor het eerst een tampon inbrengt, maar dat is niet nodig! Na enkele keren zal het heel gemakkelijk gaan.

Het is best om volledig ontspannen te zijn, want anders spannen de spieren zich op en wordt het inbrengen moeilijker dan het zou moeten zijn. Een simpel trucje: haal enkele keren diep adem - daarna ben je genoeg ontspannen om de tampon in te brengen.

Tip: Het is best om te starten met onze kleinste tampons om jezelf vertrouwd te maken met het product en het gevoel. Onze o.b.® ProComfort® Mini zijn hier ideaal voor. Het SilkTouch® oppervlak zorgt ervoor dat het bijzonder makkelijk is om in te brengen en te verwijderen.

Het is het waard!

In tegenstelling tot maandverbanden, bevinden tampons zich binnenin het lichaam. Het klinkt misschien vreemd, maar als de tampon correct ingebracht werd, zal je die niet eens voelen. Tampons bieden allerlei voordelen: met een tampon kun je volledig vrij bewegen en doen wat je maar wil - zelfs zwemmen is een mogelijkheid! Voor meer informatie verwijzen we naar Tampons gebruiken.
Het is best om altijd een tampon te gebruiken die overeenkomt met de hevigheid van je bloedverlies en die het laagst mogelijke absorbatievermogen heeft. Je moet die ook regelmatig vervangen: haal de tampon er simpelweg uit via het koordje wanneer de tampon doordrenkt is. Dit betekent dat de tampon er bijzonder snel en makkelijk kan worden uitgetrokken. Je kunt weten of de tampon doordrenkt is wanneer je een beetje bloed opmerkt wanneer je jezelf afveegt met toiletpapier, of wanneer je wat bloed ziet op het koordje. Het is redelijk normaal dat de tampon veel groter wordt wanneer die ingebracht is en doordrenkt is. Dit zal je echter niet voelen tijdens het verwijderen als jij en je spieren volledig ontspannen blijven.

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.