Nuttige links

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Tampons, maandverband of alternatieven?

Een vrouw kijkt glimlachend naar de lucht.

Het assortiment aan hygiëneproducten voor vrouwen tijdens de menstruatie is groot. Daarom vragen veel meisjes en vrouwen zich af welke menstruatiebescherming ze moeten gebruiken. Tampons zijn een populair menstruatieproduct omdat ze in elke tas passen, veilige bescherming bieden en gemakkelijk te gebruiken zijn. Informeer je hier uitgebreid over tampons en andere producten voor menstruele hygiëne en vind het juiste product voor jouw persoonlijke behoeften.

Tampons – bescherming van binnenuit

Een tampon wordt binnenin het lichaam gedragen. Je brengt een tampon in de vagina in, waar deze het bloed direct onder de baarmoederhals opvangt. Afgezien van het trekkoordje is er van buitenaf niets zichtbaar. Het menstruatiebloed wordt direct binnenin het lichaam opgenomen, waardoor het intieme gebied droog en schoon blijft en er geen onaangename geur ontstaat.

Tampons zijn verkrijgbaar in verschillende absorptievermogens en bieden betrouwbare bescherming voor elke behoefte. Het absorptievermogen Mini is bijvoorbeeld het meest geschikt voor jonge meisjes die voor het eerst een tampon willen gebruiken en voor lichte tot middelzware menstruatie dagen. Bij juist gebruik voel je een tampon niet en kan je vrij bewegen.

Door het gebruik van tampons zijn er geen beperkingen, of je nu thuis of onderweg bent - je kunt van je dagelijkse leven zoals gewoonlijk blijven genieten, en zelfs sporten en zwemmen met een tampon. Ook 's nachts biedt een tampon betrouwbare bescherming. Als de tampon correct is ingebracht, voel je hem niet en kan hij niet verschuiven. Meer informatie over het gebruik van tampons vind je onder "Tampons correct inbrengen".

Leer nu meer over o.b.® Tampons.

Maandverband

Maandverbanden zijn verbanden die buiten het lichaam gedragen worden en meestal met een kleefstrip aan het ondergoed worden bevestigd. Maandverband is verkrijgbaar in verschillende absorptievermogens, maten en vormen (bijvoorbeeld met vleugels) en biedt zo een passende oplossing voor elke sterkte van de menstruatie.

Maandverband vangt het menstruatiebloed buiten het lichaam op. Bij onregelmatige vervanging van het maandverband kan het menstruatiebloed in combinatie met zuurstof en zweet in het intieme gebied een onaangename geur veroorzaken. Het maandverband moet daarom regelmatig, afhankelijk van de sterkte van de menstruatie, vervangen worden.

Sommige maandverbanden kunnen ook worden gebruikt bij urineverlies - deze verbanden zijn dan bijzonder absorberend en speciaal daarvoor gemaakt.

Maandverbanden moeten overigens niet verward worden met inlegkruisjes. Deze worden niet gebruikt om menstruatiebloed op te vangen, maar dienen als bescherming voor het ondergoed. Ze absorberen discreet zweet en vaginale afscheiding.

Meer tips over het kiezen van een geschikt product en het juiste gebruik vind je in ons FAQ-gedeelte.

Menstruatie ondergoed

Naast traditionele menstruatieproducten, zoals tampons en maandverband worden steeds meer nieuwe alternatieven populair. Een bijzonder comfortabele kandidaat is het menstruatie ondergoed.

Menstruatieondergoed absorbeert de bloeding buiten het lichaam, vergelijkbaar met maandverband. Maar in tegenstelling tot maandverband absorbeert het ondergoed direct het bloed. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat er iets kan verschuiven. Bovendien hoef je het niet zo vaak te vervangen als normaal maandverband.

Kwaliteitsvol menstruatie ondergoed, zoals het o.b.® menstruatie ondergoed, zijn opgebouwd uit meerdere lagen. De lekvrije technologie absorbeert het bloed in enkele seconden en vangt het veilig op in de kern. Hierdoor biedt het je tot 12 uur lang bescherming tegen lekken en garandeert het je een droog gevoel, de hele dag door.

Voor optimale hygiëne kan het o.b.® menstruatie ondergoed worden gewassen op 60 graden en bevatten ze geen biociden.

Menstruatieondergoed is een wasbaar herbruikbaar product en wordt niet na eenmalig gebruik weggegooid. Het o.b.® menstruatie ondergoed is bijvoorbeeld ontworpen voor gebruik tot 4 jaar lang - gebaseerd op 60 wasbeurten. Hierdoor verminder je met het gebruik van ons herbruikbaar menstruatie ondergoed je plasticafval door dameshygiëneproducten gemiddeld met 85%*.

Zoals je ziet, biedt menstruatie ondergoed veel voordelen en kan het, voor dubbele bescherming of als je aan het begin van het gebruik nog onzeker bent, ook worden gecombineerd met tampons. Meer informatie vind je in onze uitgebreide gids over hoe menstruatie ondergoed werkt.

o.b. menstruatie ondergoed– Tot 12 uur lekvrije bescherming en een langdurig droog gevoel

Menstruatiecups

Menstruatiecups zijn een andere optie. Ze worden in de vagina ingebracht en vangen het menstruatiebloed op. Voordelen zijn de lange draagtijd en het grote opnamevermogen, wat vooral handig is voor vrouwen met een zware menstruatie.

Menstruatiecups zijn bovendien ook nog eens herbruikbaar. Het inbrengen en verwijderen van de cup vereist echter oefening en kan ongemakkelijk zijn. Bovendien kan het schoonmaken in openbare toiletten soms lastig zijn.

Voor het inbrengen van de menstruatiecup is enige oefening en een goed gevoel voor je lichaam vereist. Vooral in het begin kan dit wat overweldigend zijn. Als de menstruatiecup niet goed zit, loop je het risico dat het bloed door je kleding lekt.

* Met het herbruikbaar menstruatie ondergoed van o.b. verminder je op 4 jaar tijd het plastic afval van je vrouwelijke hygiëneproducten met gemiddeld 85%**

**Ervan uitgaande dat je je menstruatie ondergoed één keer per menstruatieperiode gebruikt en vergeleken met het gebruik van normaal absorberend maandverband zonder vleugels

Veränderungen bei der Periode

Veranderingen in de menstruatie

Onze Producten Toon alles

 

De o.b.® productzoeker

Welke o.b.® tampon is geschikt voor jou?
Beantwoord vier korte vragen.

Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over menstruatie,
puberteit en tampons.